{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Zonder voorkennis

Nog nooit van programmeren gehoord? Of net wél? Maakt niet uit. Iemand die toevallig al kan werken met Scratch kan misschien weer minder snel logisch denken, of andersom. Daarom start elke CodeFever-clan gewoon vanaf nul.

Met verrassende oefeningen die zelfs niet op een computer worden gemaakt, leer je nadenken over computertaal. Door daar samen over te redeneren, leren we je in eenvoudige codes denken. De trainers zorgen voor uitdagende oefeningen op maat van elke clan. Klaar voor jouw programmeermissie?

IT-professionals leren kinderen programmeren bij CodeFever
course image

3 clans

CodeFever bestaat uit 3 verschillende clans. De ByteBusters (instapmoment 3de-4de leerjaar, of 8 tot 10 jaar), de CodeKraks (instapmoment 5de-6de leerjaar, of 10 tot 12 jaar) en de DigiHeroes (instapmoment 1e, 2e en 3e middelbaar, of 12-15 jaar). Een clan bestaat uit maximaal 20 leden, met zowel jongens als meisjes!

Jij krijgt een plaatsje in de clan die bij jouw leeftijd past. Dat er een groot verschil is tussen een kind van 8 of een jongere van 12, vind jij vast ook! ;-) Dat geldt ook voor jouw ‘cognitieve ontwikkeling’, of de snelheid waarmee je iets nieuws aanleert.

De verschillende clans houden ook rekening met wat je al geleerd hebt op school. In het 6de leerjaar kan je bijvoorbeeld al perfect werken met een gradenboog, terwijl je dat in het 3de leerjaar nog niet geleerd hebt.

Als je een level, reeks of jaartje verder mag, ga je dus lekker verder met dezelfde groep. Echte programmeurs blijven trouw aan hun cyberclan!

placeholder
course image

In verschillende levels

Net zoals in een echte game, train je in verschillende CodeFever-levels. Onze cursus loopt over verschillende semesters, over verschillende jaren. Elk semester start je aan een volgend level! Een semester bestaat uit een reeks van 10 lessen, die elk 1,5 uur duren.

De wereld van het programmeren kent geen grenzen. Eerst ontdek je alle basisbouwsstenen die je nodig hebt om in alle programmeertalen te kunnen programmeren. Daarmee leer je erna écht bouwen en programmeren. Samen met de trainers van CodeFever bouw je verder aan een aantal games.

In de eerste levels doe je dat met Scratch. Eenmaal je alles onder de knie hebt, schakelen we over op Minecraft Code Builder en/of Javascript. Daarna komen ALICE en Greenfoot (dat is eigenlijk al programmeren in Java, één van de belangrijkste programmeertalen in de wereld!) Bovendien hebben we in iedere lesreeks ook een special act: een robot, Makey Makeys om je eigen keyboard te maken en nog véél meer.

In het leertraject van CodeFever heb je verschillende levels
course image