{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we enkel functionele cookies.

Geen voorkennis nodig

Nog nooit van programmeren gehoord? Of net wél? Maakt niet uit. Iemand die toevallig al kan werken met Scratch kan misschien weer minder snel logisch denken, of andersom. Daarom bouwt elke CodeFever-clan op vanaf nul.

Met verrassende oefeningen leer je zonder computer nadenken over computertaal. Door daar samen over te redeneren, leren we je in eenvoudige codes denken. De trainers zorgen voor uitdagende oefeningen op maat van elke clan en elk clanlid, hoe veel of weinig voorkennis je ook hebt.

IT-professionals leren kinderen programmeren bij CodeFever
course image

Vind jouw CyberClan

Dat er een groot verschil is tussen een kind van 8 of een jongere van 14, vind jij vast ook! ;-) Daarom start je jouw leertraject in de groep of ‘clan’ die het best bij jouw leeftijd en leerjaar past.

Want dat verschil geldt ook voor jouw ‘cognitieve ontwikkeling’, of de snelheid waarmee je iets nieuws aanleert. Of voor wat je op school al leerde. In het 6de leerjaar kan je bijvoorbeeld al vlot werken met een gradenboog, terwijl je dat in het 3de leerjaar nog niet eens geleerd hebt. Ons slimme clansysteem houdt hier rekening mee! Daarom is het su-perbelangrijk dat je jouw clan trouw blijft!

Je krijgt bij je eerste inschrijving een clan toegewezen, op basis van jouw instapleeftijd:

  • De ByteBusters met als instapmoment 3de-4de leerjaar, of 8 tot 10 jaar

  • De CodeKraks met als instapmoment 5de-6de leerjaar, of 10 tot 12 jaar

  • De DigiHeroes met als instapmoment 1e, 2e en 3e middelbaar, of 12-15 jaar.

Eenmaal je bij een clan aansluit, stap je voor eens en voor altijd verder op dat leertraject, dat jouw trainers zeer bewust zo voor je opstelden. Eens een ByteBuster, altijd een ByteBuster! Eens een DigiHero, altijd een DigiHero. Ook als je een level, reeks of lesjaar verder mag. Niet vergeten: Schrijf je dus altijd in onder jouw vaste clannaam. Ook als je intussen een jaartje ouder bent. Anders kom je in een fout leertraject terecht, waar het ineens veel te snel of traag gaat voor jou!

placeholder
course image

Level Up

Net zoals in een echte game, train je in verschillende CodeFever-levels. Onze cursus loopt over verschillende semesters, over verschillende jaren. Elk semester start je aan een volgend level! Een semester bestaat uit een reeks van 10 lessen, die elk 1,5 uur duren.

Eerst ontdek je alle basisbouwsstenen die je nodig hebt om in alle programmeertalen te kunnen programmeren. Daarmee leer je erna écht bouwen en programmeren. Samen met de trainers van CodeFever bouw je verder aan een aantal coole games.

In de eerste levels doe je dat met Scratch. Eenmaal je alles onder de knie hebt, schakelen we over op Minecraft Code Builder en/of Javascript. Daarna komen ALICE en Greenfoot (dat is eigenlijk al programmeren in Java, één van de belangrijkste programmeertalen in de wereld!) Bovendien hebben we in iedere lesreeks ook een special act: een robot, Makey Makeys om je eigen keyboard te maken en nog véél meer. Afhankelijk van je clan, doe je dat pad traag, sneller of een pak uitgebreider.

In het leertraject van CodeFever heb je verschillende levels
course image