{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

WARNING: AANSTEKELIJK VIRUS!

Een digitale krak ben je al. CodeFever leert je ook zelf de code achter je digitale toestel te kraken! Daarom bieden we op verschillende plaatsen programmeercursussen aan. We gaan creatief aan de slag met jonge programmeurs van 8 tot en met 15 jaar.

Samen leren we computationeel denken. Euh, wasda? Met eenvoudige en leuke spelletjes leer je hoe computers denken. Stap voor stap! Want ons pakket is speciaal voor jonge programmeurs ontwikkeld en bouwt elke les verder op de vorige.

Je ziet hoe algoritmes -bevelen die jij aan de computer geeft- werken en welk effect ze hebben. We helpen je structuren te ontdekken en de verborgen taal van het programmeren te lezen en te begrijpen. Na een les pas je wat je leerde toe in een eigen gebouwde game. Hoe cool is dat! 

placeholder
course image

LEER DIGITAAL ZWEMMEN

Stap voor stap leer je zelfstandig te programmeren, in een lessenreeks. Een beetje zoals leren zwemmen dus. Dat vraagt wat oefening…Maar eenmaal je weet hoe het moet, zit je lekker safe voor de rest van je leven. Of vergelijk het met gitaar spelen. Dat leer je ook niet in één twee drie, met een handleiding voor je neus. Je bouwt al doende op en langzaam maar zeker gaat er een nieuwe wereld voor je open. Je leert noten lezen en toffe liedjes uitproberen. En als je volhoudt, speel je ooit vast een vet zelfgeschreven nummer!

placeholder
course image

SAMEN MET JE CLAN

Clan power! Tijdens de les leer je in groep, maar helpen we je ook individueel op weg. Daarom zitten er nooit meer dan 20 kinderen in jouw clan. Je wordt begeleid door maar liefst 3 vaste trainers. Zij zijn meteen ook beste cyberchamps die we konden vinden in de IT-wereld!

Samen al spelend leren
course image

IN VERSCHILLENDE LEVELS

Net zoals in een echte game, train je in verschillende CodeFeverlevels. Onze cursus loopt over verschillende semesters, over verschillende jaren. Elk semester start je aan een volgend level! Een semester bestaat uit een reeks van 10 lessen, die elk 1,5 uur duren.

De wereld van het programmeren kent geen grenzen. Eerst ontdek je alle basisbouwsstenen die je nodig hebt om in alle programmeertalen te kunnen programmeren. Daarmee leer je erna écht bouwen en programmeren. Samen met de trainers van CodeFever bouw je verder aan een aantal games.

In de eerste levels doe je dat met Scratch. Eenmaal je alles onder de knie hebt, schakelen we over op Javascript. Daarna komen ALICE en Greenfoot (dat is eigenlijk al programmeren in JAVA, een van de belangrijkste programmeertalen in de wereld!) Bovendien hebben we in iedere lesreeks ook een special act: een robot, Makey Makeys om je eigen keyboard te maken en nog véél meer.

Iedereen kan per level leren programmeren
course image

EN LEKKER THUIS

Het programmeervirus blijkt vaak zo aanstekelijk dat er thuis gewoon verder wordt geoefend. Dankzij de open-source-programma's waar we mee werken, kan je na de les thuis verder experimenteren met opdrachten en oefeningen. Da’s niet verplicht, maar oefening baart kunst! In de eerste levels werk je met het programma Scratch gewerkt, ideaal om mee te beginnen. Daarna groeien we door naar andere programma’s!

 

Challenge accepted? Instappen in een clan kan in september en februari!

Thuis kan je lekker verder oefenen
course image