{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

PROGRAMMEREN, IKKE?

Je kent YouTube op je duimpjes. Je vindt techniek echt sjiek. En je iPad werd intussen een onafscheidelijk verlengstuk van je arm. Als we je ouders mogen geloven, tenminste ;-)

Je lijkt wel geboren om je pijlsnel aan te passen aan onze digitale wereld. Op tv en in de krant noemen ze je daarom wel eens een echte digital native. Jou kunnen ze niets meer bijleren... Of toch?

Onder begeleiding leren programmeren
course image

HUP, HUP... TIME TO LEVEL UP!

Want, wacht eens even... Wist je dat niet alleen jouw games, maar ook jouw digitale toestellen een verborgen level hebben? Met een geheime code, netjes verstopt achter de schermen? Wie kan programmeren weet hoe je deze code kan kraken. Zo kan je er niet alleen nog beter mee werken, maar kan je ook zelf de zotste dingen bedenken. Sjieke dinges!

Weet je bijvoorbeeld nog hoe gek het voelde toen je voor het eerst de verpakkingen, straatbordjes of een boek kon lezen? Of sterker nog, toen je jouw eigen naam of sms’je kon schrijven?

Wel, programmeren heeft ongeveer hetzelfde verrassingseffect! Maar dan digitaal, met computers en tablets. Je leert digitaal lezen en schrijven met sterretjes, haakjes nullen en eentjes… Het lijkt wel computerchinees! Eenmaal je die code snapt, gaat er een hele nieuwe wereld voor je open. Een superaanstekelijk virus! Want je wil alleen maar meer.

placeholder
course image

3 CLANS

CodeFever bestaat uit 3 verschillende clans. De ByteBusters (instapmoment 3de-4de leerjaar, of 8 tot 10 jaar), de CodeKraks (instapmoment 5de-6de leerjaar, of 10 tot 12 jaar) en de DigiHeroes (instapmoment 1e, 2e en 3e middelbaar, of 12-15 jaar). Een clan bestaat uit maximum 20 leden, met zowel jongens als meisjes!

Jij krijgt een plaatsje in de clan die bij jouw leeftijd past. Dat er een groot verschil is tussen een kind van 8 of een jongere van 12, vind jij vast ook! ;-) Dat geldt ook voor jouw ‘cognitieve ontwikkeling’, of de snelheid waarmee je iets nieuws aanleert.

De verschillende clans houden ook rekening met wat je al geleerd hebt op school. In het 6de leerjaar kan je bijvoorbeeld al perfect werken met een gradenboog, terwijl je dat in het 3de leerjaar nog niet geleerd hebt. Als je een level, reeks of jaartje verder mag, ga je dus lekker verder met dezelfde groep. Echte programmeurs blijven trouw aan hun cyberclan!

placeholder
course image

OP JE EIGEN TEMPO

In welke clan je ook instapt, uiteindelijk leren jullie allemaal hetzelfde. Alleen het tempo, de moeilijkheid en de diepgang verschillen sterk. Elke clan traint op de belangrijkste concepten in het programmeren. Concepten die je later in elke mogelijke programmeertaal zal kunnen gebruiken.

Hoe vroeger je er aan begint, hoe sneller je er mee weg bent! De clans zorgen ervoor dat de lessen nooit te eenvoudig of te moeilijk, maar altijd precies goed zijn! Een missie op jouw maat!

Op je eigen tempo kan je gerust leren programmeren
course image

ZONDER VOORKENNIS

Nog nooit van programmeren gehoord? Of net wél? Maakt niet uit. Iemand die toevallig al kan werken met de tool Scratch! kan misschien weer minder snel logisch denken, of andersom. Daarom start elke CodeFever clan gewoon vanaf nul.

Met verrassende oefeningen die zelfs niet op een computer worden gemaakt, leer je nadenken over computertaal. Door daar samen over te redeneren, leren we je in eenvoudige codes denken. De trainers zorgen voor uitdagende oefeningen op maat van elke clan. Klaar voor jouw programmeermissie?

Je hebt geen voorkennis nodig om bij CodeFever les te volgen
course image