{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we enkel functionele cookies.

Programmeren, ikke?

Een digitale krak ben je al. Je lijkt wel geboren om je pijlsnel aan te passen aan onze digitale wereld. Op tv en in de krant noemen ze je daarom wel eens een echte digital native. Jou kunnen ze niets meer bijleren... Of toch?

Wist je dat niet alleen games, maar eigenlijk alle digitale toestellen een verborgen level hebben? Met een geheime codeverstopt achter de schermen? CodeFever leert je om de code achter je digitale toestel te kraken via programmeerlessen. We gaan creatief aan de slag met jonge programmeurs van 8 tot en met 15 jaar. Wie kan programmeren weet hoe je de code van je digitale dingen kan kraken. Zo kan je er niet alleen nog beter mee werken, maar kan je ook zelf de zotste dingen bedenken. Sjieke dinges!

Leer de digitale code kraken!
course image

Leer digitaal zwemmen

Stap voor stap leer je zelfstandig programmeren, in een lessenreeks. Dat vraagt wat oefening…Maar eenmaal je weet hoe het moet, zit je lekker safe voor de rest van je leven. Of vergelijk het met gitaar spelen. Dat leer je ook niet in één twee drie, met een handleiding voor je neus. Je bouwt al doende op en langzaam maar zeker gaat er een nieuwe wereld voor je open. Je leert noten lezen en toffe liedjes uitproberen. En als je volhoudt, speel je ooit vast een vet zelfgeschreven nummer!

Bij CodeFever leren we samen computationeel denken… Euh, wasda? 
Met eenvoudige en leuke spelletjes leer je hoe computers denken. Stap voor stap! Want ons pakket is speciaal voor jonge programmeurs ontwikkeld en bouwt elke les verder op de vorige. Je ziet hoe algoritmes -bevelen die jij aan de computer geeft- werken en welk effect ze hebben. We helpen je structuren te ontdekken en de verborgen taal van het programmeren te lezen en te begrijpen. Na een les pas je wat je leerde toe in een eigen gebouwde game. Hoe cool is dat! 

Computationeel leren denken, staat bij CodeFever centraal
course image

Op je eigen tempo

Tijdens de les leer je in groep; je clan zeg maar. Bovendien helpen we je ook individueel op weg. De lessen worden altijd kwalitatief ondersteund. Hoe meer zielen in je clan, hoe meer begeleiders je krijgt! Op die manier kunnen wij een kwalitatieve en individuele benadering bieden. Zo krijg je bijvoorbeeld op een groep van 20 kinderen 4 begeleiders. Zij zijn meteen ook de beste cyberchamps die we konden vinden in de IT-wereld!

In welke clan je ook instapt, uiteindelijk leren jullie allemaal hetzelfde. Alleen het tempo, de moeilijkheid en de diepgang verschillen sterk. Elke clan traint op de belangrijkste concepten in het programmeren. Concepten die je later in elke mogelijke programmeertaal zal kunnen gebruiken.

Hoe vroeger je er aan begint, hoe sneller je er mee weg bent! De clans zorgen ervoor dat de lessen nooit te eenvoudig of te moeilijk, maar altijd precies goed zijn! Een missie op jouw maat!

Op je eigen tempo kan je gerust leren programmeren
course image

En lekker thuis

Het programmeervirus blijkt vaak zo aanstekelijk dat er thuis gewoon verder wordt geoefend. Dankzij de open-source-programma's waar we mee werken, kan je na de les thuis verder experimenteren met opdrachten en oefeningen. Da’s niet verplicht, maar oefening baart kunst! Of als je eens ziek bent, hoef je niet direct een les te missen :-)

In de eerste levels werk je met het programma Scratch; ideaal om mee te beginnen. Daarna groeien we door naar andere programma’s zoals Minecraft Code Builder en JavaScript!

Challenge accepted? Instappen in een clan kan in september en februari!

Thuis kan je ook verder programmeren
course image