{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we enkel functionele cookies.

CodeKrak, ready for take-off?

CodeFever leert je de basisbouwstenen van het programmeren. Basisconcepten die voorkomen in elke programmeertaal! Starten doen we met Scratch. Dat is een object-georiënteerde visuele programmeertaal die ontwikkeld is op de MIT door Lifelong Kindergarten group en het MIT Media Lab. Wow. Da’s een mond vol voor: een bijzondere programmeertaal, die geschikt is voor het maken van visualisaties zoals games, interactieve verhalen, animaties… Speciaal gericht op kinderen vanaf 8 jaar én in het Nederlands

 

 

Welkom in Level 1!

Klaar voor de missie ‘FutureProof?’ In dit eerste level leer je alles over decompositie, sequentie, iteraties, conditionele logica en signalen. Euh...wadda? horen we je denken, maar no worries. Je leert deze basisconcepten begrijpen, herkennen en zelfstandig toepassen. Je zal zelf al je eigen games programmeren in Scratch!

Klaar voor de missie? Ready...Set...GO!

Samen leren programmeren bij CodeFever
course image

Woohoo, Level 2!

Eerst schieten we uit de startblokken met een vlotte opfrisbeurt van de kennis uit Level 1. Daarna introduceren we nieuwe concepten als variabelen en methodes (met parameters). Essentiële elementen van het programmeren! We blijven hierbij in onze vertrouwde omgeving van Scratch.

Girlpower in de CodeFever-lessen!
course image

Alright, Level 3!

Level 3 wordt een missie met coole oefeningen, die je helpen om de correcte oplossingen te leren beredeneren. Ook hier moet je eerst de kennis uit level 1 en 2 opfrissen. Daarna kruisen coördinaten en lijsten je pad. En dan hebben we het nog niet over de Makey Makey-les gehad, waarin je een eigen keyboard leert maken met eender welk voorwerp...

Klinkt als een serieuze uitdaging, niet? Gelukkig baart oefening kunst! Eens je overal lussen, condities, variabelen en deelproblemen herkent, gaat het programmeren zoveel vlotter.

En eenmaal je geleerd hebt hoe die werken, verdien je een upgrade naar de e-Riders (middelbaar), of  krijg je toegang tot een nieuwe codeerwereld: de wereld van Minecraft (5e, 6e leerjaar of 1e middelbaar)!

Programmeren is dé skill die iedereen moet hebben in de toekomst
course image