{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we enkel functionele cookies.

Impulsprogramma Leertrajecten Computationeel Denken

Codefever heeft op 14 november 2016 een projectvoorstel ingediend in een oproep die kadert in het ICT-impulsprogramma van Vlaams minister van Innovatie Philippe Muyters (N-VA). Het projectvoorstel van CodeFever werd goedgekeurd. Hierdoor kreeg CodeFever een subsidie voor één jaar op 19 december 2016.

Het Departement Economie, Wetenschap en Innovatie van de Vlaamse overheid wil via de subsidie zo veel mogelijk jongeren bereiken in de categorie 8 tot 15 jaar. En dat via buitenschoolse activiteiten. Bedoeling is dat die jongeren codeer- en programmeervaardigheden ontwikkelen in hun vrije tijd. En zo dus hun digitale geletterdheid doen groeien. Einddoel is om jongeren vertrouwd te maken met computationeel denken, maar ook om de verworven ervaring te integreren in het reguliere onderwijs.

Het ICT-impulsprogramma valt ook mooi samen met de voornaamste beleidslijnen van de regering, namelijk meer jongeren warm maken voor richtingen in Science, Technology, Engineering en Mathematics (STEM). Het zijn nu eenmaal in die richtingen waarin de jobs van de toekomst gecreëerd worden. Minister Muyters wil jongeren die boot niet laten missen.

Dankzij de subsidie kan vzw CodeFever groeien met vier personeelsleden, meerdere workshops aanbieden, aanwezig zijn in een groter aantal steden, en nog zoveel meer! Hierdoor kan de vzw nog meer jongeren in contact brengen met het digitale, en dat op een laagdrempelige en speelse manier.

Vzw CodeFever dankt de Vlaamse Overheid, en zeker het kabinet van Muyters voor de subsidies die zij ontvangt voor haar werking!

 Vlaams minister van Innovatie Philippe Muyters (N-VA)
course image